Boganmeldelser

De syv søstre af Lucinda Riley

18. december 2020

Lucinda Riley_De syv søstre_1.jpg

De syv søstre er den første bog i en længere serie, hvor vi møder seks søstre, der alle er blevet adopteret af rigmanden Pa Salt.

I den første bog følger vi storesøsteren Maia, og møder de øvrige familiemedlemmer ud fra hendes vinkel. Maia er i starten af 30erne, da hendes kærlige adoptivfar pludselig dør, og hun efterlades i et tomrum med mange ubesvarede spørgsmål.

Hvem er hun egentlig, og hvem var Pa Salt?

De seks søstre har levet et trygt og ubekymret liv i velstand med en hjertevarm adoptivfar og en kærlig husholderske, der har fungeret som reservemor. De har aldrig manglet noget, men da Pa Salt dør, går det alligevel op for de efterladte døtre, at der er meget, de ikke vidste om deres adoptivfar.

Efter Pa Salts død får hver søster en ledetråd, der kan fortælle dem om deres sande ophav og slægtshistorie. De ved alle, at de er adopterede, men nu står de for første gang med information på hånden, som kan lede dem frem til deres biologiske familie.

Maia beslutter at følge sin ledetråd med det samme, og vi følger hende på en rejse tilbage til 1920ernes Brasilien, hvor kvinder ikke har mange rettigheder, økonomien påvirkes af børskrakket på Wall Street og den verdenskendte kristusstatue er ved at blive bygget.

Krydshistorien med Maias brasilianske oldemor Izabel fungerer super godt og er mindst lige så spændende som selve hovedfortællingen – faktisk endnu bedre efter min mening. Både Maias egen historie og hendes oldemors indeholder svære beslutninger, og som læser lever man sig virkelig ind i beretningen.

Især den episke kærlighedsfortælling fra 1920erne holdt mig vågen til langt ud på natten. Primært på grund af sin gribende, sårbare og rørende fortælling, men også fordi jeg har en stor forkærlighed for Rio de Janeiro, hvor jeg selv har været. Den kæmpestore kristusfigur på toppen af bjerget Corcovado er blevet et kendt vartegn for byen, og jeg kan tydeligt huske, hvor imponerende den var. Statuen danner en rød tråd i hele historien om Maias ophav, og måske derfor følte jeg mig særligt fascineret af den del af historien.

Et lille minus

Eneste minus ved bogen er faktisk, at netop den brasilianske del af historien nu er afsluttet. Jeg bliver altid lidt trist, når jeg skal vinke farvel til en interessant hovedperson, og sådan havde jeg det virkelig med Maias oldemor Izabel.

Men jeg glæder mig nu stadig vældig meget til at læse de følgende bøger i serien, for der er flere ubesvarede spørgsmål omkring den mystiske Pa Salt. Hvorfor opkaldte han sine adopterede døtre efter stjernebilledet De syv søstre? Og er der mon en syvende søster et sted derude?

Jeg har i øvrigt snuppet historien her som lydbog, og det fungerede rigtig godt. Jeg skulle lige vænne mig til oplæseren Maria Stokholm, men sådan synes jeg næsten altid det er, når jeg hører en ny stemme. Hun læser ganske glimrende, omend jeg blev lidt irriteret over hendes udtale af forskellige ord – fx svømmingpool. Til gengæld laver hun nogle flotte latinske krøller på tungen med ord som senorita, og det kan bestemt også noget.

Er du mere til den fysiske version, så kan du købe den her >>

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.