Boganmeldelser

Pigen fra det store hvide skib af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

6. januar 2022

Pigen fra det store hvide skib af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

Jeg elsker romaner, der gør mig klogere på interessante historiske begivenheder og underholder mig samtidig, og sådan en roman er Pigen fra det store hvide skib.

Her følger vi den unge sygeplejerske Molly, som efter en barsk afslutning på Anden Verdenskrig har svært ved at finde ro i livet. Hun søger ansættelse på hospitalsskibet Jutlandia og er blandt de heldige, der slipper gennem nåleøjet.

I januar 1951 sætter Jutlandia kurs mod Korea. Molly ender i en kahyt med tre andre sygeplejersker, og mens skibet snegler sig vej mod de kommende strabadser, opdager hun, at hun ikke er den eneste med tunge minder fra krigen.

På den anden side af kloden står den 11-årige pige Yun midt i Koreakrigens rædsler. Hendes forældre er væk, hendes hus er væk og hele hendes landsby er bombet sønder og sammen. Hun flygter sydpå med sin lillebror og en jævnaldrende dreng, men opdager snart at ragnarok kun lige er begyndt.

Molly og Yuns skæbner flettes selvfølgelig sammen, da Jutlandia endelig når til Korea. Men er der overhovedet håb for en udsultet, fattig og forældreløs pige med store ar på sjælen? Og slipper Molly nogensinde fri fra fortidens skygger?

God gedigen underholdning

Jeg har virkelig nydt min lyttelæsning af bogen her. Kapitlerne er korte, og de mange klip mellem bogens to hovedpersoner fungerer super godt. Der var et enkelt sted, hvor jeg syntes dramaet blev lidt for meget, men i det store hele er jeg begejstret.

Pigen fra det store hvide skib er en god gedigen historisk roman med et spændende persongalleri og en interessant historisk ramme. Perfekt til dig, der er vild med forfattere som Ken Follett, Natasha Lester og Martha Hall Kelly.

Jeg havde ikke læst mange sider, før jeg kom til at tænke på Brudeskibet af Jojo Moyes, hvor vi også følger fire kvinder i en kahyt, men jeg synes Pigen fra det store hvide skib har en helt anden tyngde, både i dens tematik og skrivestil. Stor anbefaling herfra. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.