Tankeskrald

6 bøger, der får dig til at græde

15. februar 2022

6 bøger, der får dig til at grædeDer er noget særligt over bøger, der vækker så mange følelser, at tårerne umuligt kan holdes tilbage. Bøger, der suger dig ind i deres univers og får dig til at holde så meget af deres karakterer, at de næsten smelter sammen med dig selv.

Nogle af de bedste bøger jeg har læst, er dem, der får mig til at græde. Ikke fordi jeg nyder tuderiet som sådan, men fordi jeg elsker bøger, der rører mig helt ind i sjælen.

Her får du 6 fantastiske bøger, som alle berørte mig dybt:

1) Kære Edward af Ann Napolitano

Den 12-årige Edward overlever et frygteligt flystyrt som den eneste ud af 191 passagerer. Han mister hele sin familie og står tilbage med en moster, der ikke bare er knust over sin søsters død, men samtidig nu dagligt bliver mindet om det barn, hun aldrig selv fik.

Som læser følger du både minutterne før flystyrtet og de uendeligt lange dage derefter. Du bliver suget ind i en smuk og barsk beskrivelse af sorg og venskab, og du må bare læse videre, indtil den sidste side er vendt.

Kære Edward er en virkelig smuk og rørende bog, som jeg varmt kan anbefale dig at læse.

2) Ind i en stjerne af Puk Qvortrup

Denne bog har jeg et lidt mere personligt forhold til. Den handler nemlig om Puk og Lasse, som jeg gik i gymnasiet med. Lasse, der faldt om under et halvmaraton og efterlod Puk alene med en 2-årig dreng og en baby i maven.

Historien er så tragisk, at det næsten ikke er til at holde ud. Den bliver forløst i en enkel og rå fortælling, der efterlader dig med gåsehud både over sorgen og de maleriske beskrivelser.

3) Mig før dig af Jojo Moyes

Det her er en lidt anden form for tudebog. Den er mindre dyster end de to foregående og kombinerer humor, feel-good og tårer på fineste vis.

I Mig før dig møder vi den søde, skøre og lidt naive Lou, der desperat har brug for et job. Hun bliver ansat som hjælper for den handicappede Will, og snart opstår der varme følelser mellem dem. Men vejen til evig lykke er ikke så nem, og måske findes den slet ikke...

Phew altså. Det er vanvittigt smukt og trist på samme tid.

4) Jordens salt af Jeanine Cummins

Lydia får en brat opvågning, da hendes nære ven og sjælefrænde viser sig at være en brutal leder af det lokale narkokartel. Pludselig er Lydia og hendes søn Luca på flugt. De kæmper sig frem mod nord gennem Mexicos varme sletter, mens frygten og sorgen over det mistede truer med at gennemsyre dem.

Endnu en fantastisk bog, som jeg synes du skal se at få fingrene i, hvis du endnu ikke har læst den. Jordens salt er både barsk, gribende og relevant. 

5) Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio

Céline bor i en lille parisisk lejlighed sammen med sin far og sin datter. Udenfor buldrer Anden Verdenskrig løs, og pludselig er familien splittet. Céline må overkomme det ene mareridt efter det andet for at redde sin datter, mens hun samtidig har tankerne hos sin elskede far.

50 år senere følger vi kvinden Caroline, der også bor i Paris. Hun har mistet sin hukommelse efter et biluheld, og mens hun langsomt får minderne tilbage, opdager både hun og læseren en forbindelse med Céline. 

Bogen her er både nervepirrende, fascinerende og hjerteskærende. Super velskrevet og særdeles anbefalelsesværdig.   

6) Efter branden af Rosamund Lupton

Grace lever et harmonisk liv som lykkeligt gift og mor til to, men en dag står børnenes skole i brand og alt bliver med ét forandret. Grace finder hurtigt ud af, at hendes datter Jenny ikke blev evakueret sammen med de andre og løber panisk ind i den brændende bygning for at redde hende.

Mor og datter overlever – knap og nap. Og nu begynder den virkelige kamp, for hvordan opstod branden egentlig? Og var det fuldt overlagt, at Jenny som den eneste ville få svært ved at komme ud?

Er du til en spændende blanding af krimi og tåreperser, så kan jeg varmt anbefale bogen her. Den er virkelig god.

Jeg har i øvrigt overvejet, om jeg skulle læse My Sister’s Keeper af Jodi Picoult. Jeg har set filmen tre gange, og hver gang har jeg tudet som ind i himlen. Tror næsten ikke jeg kan klare at læse bogen, men omvendt har jeg også hørt, at den er lidt anderledes end filmen, og det er jo altid interessant...

Har du andre anbefalinger til en god og rørende bog? Så giv endelig lyd i kommentarfeltet :-)

P.S. Jeg har skrevet lidt om bøger, der fungerer godt på film lige her >> 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.