Boganmeldelser

Vølvens vej – Snehild af Anne-Marie Vedsø Olesen

18. januar 2022

Vølvens vej – Snehild af Anne-Marie Vedsø Olesen

Jeg har hørt meget godt om bogen her og blev derfor vældig begejstret, da den dukkede op under juletræet i december. Jeg var dog lige startet på to andre bøger, og derfor har jeg altså først fået den læst nu, selvom den har ligget i læsebunken og kigget intenst på mig i hele tre uger ;-)

Snehild er første bind i Anne-Marie Vedsø Olesens nye trilogi Vølvens vej, og jeg kan godt afsløre, at jeg glæder mig til at læse de to næste i serien. Wauw, det er godt!

I Vølvens vej tager Anne-Marie Vedsø Olesen os med tilbage til jernalderen, hvor jætter og alfer lever side om side med menneskene i Midgård. I byen Himlinge bor pigen Snehild, som kom til verden i en rasende snestorm omgivet af magi og mystik.

Nu er hun fyldt 12, men mystikken dvæler stadig, for Snehild ser ting, andre ikke ser. Hun har forbindelse til en anden verden, og hendes mor Asdis ønsker at styrke sin datters fundament. Snehild bliver derfor undervist sammen med kongens tvillingesønner, Aslak og Roald. De skal lære runer, og de skal træne kampteknik.

Det er dog ikke alle byens indbyggere, der ser positivt på Snehild og Asdis. Ypperstepræstinden Ragnfrid er jaloux og magtsyg. Hun opdager Snehilds evner og beslutter sig for at ofre pigen til guderne.  

Snart er Snehild på flugt. Hun krydser den sagnomspundne Tryggevælde Å og finder vej til Jotunheim, hvor jættekvinden Hyrrokin venter.

Blodtørst, hævn og rivalisering

Der er fuld smæk på historien her, både når det kommer til blodige detaljer og knivskarpe cliffhangere. Persongalleriet er spændende, overbevisende og relevant. Knap så omfangsrigt, som vi kender det fra andre fantasyfortællinger som fx Game of Thrones, men det synes jeg kun er et plus.

Selve historien er voluminøs og detaljeret, men stadig spændende og letfordøjelig. Jeg slugte bogens godt 400 sider på få dage, og jeg var fantastisk godt underholdt hele vejen igennem.

Vølvens vej er til dig, der elsker politiske magtspil, mystik, eventyr, stærke kvinder og nordisk mytologi. Stor anbefaling herfra. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.