Boganmeldelser

Postkort fra Berlin af Mandy Robotham

21. februar 2022

Postkort fra Berlin af Mandy Robotham

Jeg har efterhånden læst en del romaner med udgangspunkt i Anden Verdenskrig – Postkort fra Berlin er endnu en i rækken.

Her følger vi den nyuddannede journalist Georgie Young, der netop har landet et nyt job. Året er 1938, og Georgie har fået til opgave at rapportere om den spændte stemning i Nazi-Tysklands hovedstad. Krigen er ikke brudt ud endnu, men byen er indhyllet i røde flag, propagandaen buldrer derudaf, og jøderne bliver diskrimineret på brutal vis sammen med andre uønskede befolkningsgrupper.

Som journalist bliver dit arbejde nøje overvåget af nazisterne, men Georgie formår at sende en oplysende artikelserie til London under dække af postkortets uskyldige retorik. Samtidig trænger hun dybere og dybere ind i hovedstadens hemmeligheder og opdager sammen med kollegaen Max, at Hitlers naziregime er endnu mere dystert under overfladen.

Med livet på spil beslutter de sig for at gøre en forskel for nogle af de mennesker, der står over for ødelæggelse og måske endda undergang. Spændingen er allestedsnærværende, og det samme er de spirende følelser af kærlighed mellem Max og Georgie.

Stærkt emne, svag roman

Bogen her giver et virkelig spændende indblik i årene op til Anden Verdenskrig. Jeg vidste selvfølgelig godt, at det ikke var sjovt at være tysk jøde i slutningen af 1930’erne, men der var alligevel en del detaljer, der overraskede mig.

Men det spændende tema er altså ikke nok til at få min begejstring i top. Postkort fra Berlin er i min optik fin, men ikke fantastisk. Jeg savner nogle dybere og mere troværdige karakterer. Georgies journalistiske evner er ikke prangende, og hele kærlighedsvinklen bliver for overfladisk til min smag.

Der er et ret nervepirrende kapitel hen mod slutningen, men jeg synes heldet fylder for meget og gør historien utroværdig.

Alt i alt synes jeg det er en udmærket fortælling, hvis du gerne vil lære mere om Anden Verdenskrig på en letfordøjelig måde. Har du endnu ikke læst Natasha Lesters Den hemmelige arv eller Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio vil jeg dog hellere anbefale dig at starte der. Begge bøger handler om Anden Verdenskrig, og de er fantastisk velskrevne og spændende.

Hvilke romaner om samme tema kan du anbefale?

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.