Boganmeldelser

Vintersøstre af Sarah Morgan

8. december 2021

Vintersøstre af Sarah Morgan

Jeg opdagede bogen Vintersøstre af Sarah Morgan for knap et år siden. Den så både fin og feel-good agtig ud med sit skønne juleomslag, og derfor måtte jeg selvfølgelig have fingrene i den.

Som den julefanatiker jeg er, har jeg dog ventet på, at vi skulle nærme os jul, før jeg gik i gang med den. Jeg kan bedst lide at samle alt juleriet i november og december, og med den holdning er det jo ren blasfemi at læse julebøger i januar ;-)

Men nu har jeg altså kastet mig over bogen med det fine cover, og selvom jeg ikke er blæst bagover af ren boglykke, så var det nu stadig en ganske fin og hyggelig oplevelse.

Vintersøstre handler om den midaldrende Suzanne McBride, der fra det snedækkede højland i Skotland forsøger at forberede intet mindre end den perfekte jul, der kan samle hele familien. Opgaven er dog ikke så let endda.

Hendes tre voksne, adopterede døtre er ikke bare som nat og dag, når det kommer til interesser, familiestatus, job og hverdagsliv – de bringer også hver sine udfordringer med hjem til jul.

Den hårdtarbejdende Hannah er ikke meget for at tage fri fra arbejde og vende snuden hjem, men netop i år kan hun ikke komme hurtigt nok væk fra New York og den mand, der måske har ændret hendes liv for altid.

Beth har til gengæld været hjemmegående husmor i flere år, men nu flirter hun med tanken om at genoptage karrieren på fuld skrue og samtidig få sin mand Jason til at indse, at det faktisk er et fuldtidsarbejde at passe to små, energiske piger.

Posy er flokkens yngste. Hun har for længst fundet sit ståsted i livet – eller har hun?

Forudsigelig feel-good

Vintersøstre er en hyggelig, letfordøjelig og forholdsvis forudsigelig juleroman. Ikke noget mesterværk i min optik, men fin underholdning til alle os, der trænger til en nem, lille historie.

Jeg blev en smule skuffet over sproget allerede i løbet af de første sider. Det er lige en tand for let og romance-agtigt til min smag, men omvendt er der både julehygge og et lille mysterie allerede fra start, og så blev jeg jo nødt til at læse videre.

Er du til forfattere som Jenny Colgan og Sophie Kinsella, så er bogen her måske noget for dig. Er du mere til Shakespeare og Hemingway, skal du nok bare springe over.

Jeg fik i øvrigt stor lyst til at rejse til Skotland, mens jeg læste. Sarah Morgans beskrivelser af det skotske højland fik mig til at tænke på Månesøsteren af Lucinda Riley, som jeg også var virkelig betaget af, blandt andet på grund af de fantastiske naturbeskrivelser.

Jeg må altså til Skotland engang, men for nu vil jeg nøjes med at glæde mig til en dejlig jul her i lille Danmark.

Sig endelig til, hvis du har forslag til en god julehistorie. Jeg har et par stykker på listen, blandt andet Jenny Colgans julebøger, men giv endelig lyd, hvis du har andre forslag. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.