Boganmeldelser

Den lille cafe ved den endeløse strand af Jenny Colgan

17. september 2021

Den lille cafe ved den endeløse strand af Jenny Colgan

Jeg har først fået øjnene op for forfatteren Jenny Colgan for nyligt, men jeg var så begejstret for romanen Velkommen til Floras sommerkøkken, at jeg straks tilføjede bogen her til min læseliste.

Den lille cafe ved den endeløse strand er nemlig anden bog i serien om Flora, eller det troede jeg i hvert fald. Her på falderebet har jeg fundet ud af, at bogen En meget fjern kyst faktisk kommer ind i mellem, men forfatteren fremhæver selv, at man kan sagtens kan springe rundt i bøgerne, og det fungerede også ganske fint, synes jeg.

En meget fjern kyst handler nemlig ikke direkte om Flora, men derimod om hendes barndomsveninde Lorna og lægen Saif. Begge bøger foregår dog på den lille skotske ø Mure, og det er også der, vi starter i bog nummer tre.

Flora arbejder stadig i sin lille cafe, hvor hun laver dejlig mad baseret på sin afdøde mors opskrifter. Hun er blevet kæreste med sin forhenværende chef Joel, men deres forhold kører ikke ligefrem på skinner, for Joel arbejder meget, rejser meget og har svært ved at lukke Flora ind i sit liv.

Joels nye chef Colton er mangemillionær og bosat på Mure. Han er kæreste med Floras bror Fintan, og de to er så lykkelige, at Floras eget forhold står i skærende kontrast.

Glæden på den lille ø er stor, da Colton frier til Fintan, men for Flora går livet ikke så let. Hun kæmper for at gøre sin lille cafe rentabel, hun kæmper for sit forhold, og pludselig har hun også et bryllup, der skal arrangeres.

Samtidig følger vi veninden Lorna og hendes nære venskab med lægen Saif, som er flygtet fra krigen i Syrien. Han har mistet både kone og børn til krigen, men en dag kommer der chokerende nyt om hans familie, og det vender rundt på tilværelsen for både Lorna og Saif.

Letfordøjelig feel-good

Bogen her er max feel-good. Den er letfordøjelig, hyggelig og super nem at læse, men jeg synes ikke helt den er på højde med seriens første bog. Der mangler lidt fokus efter min mening – hvad vil historien, og hvorfor skal jeg læse den?

Jeg synes også, den tager emner op, som er lidt for tunge til en feel-good roman. Livet som flygtning fx bliver behandlet meget let, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. Jeg læste for nyligt Anne-Cathrine Riebnitzskys barske roman Den stjålne vej, som handler om krigen i Afghanistan, og måske derfor blev jeg lidt irriteret over Jenny Colgans næsten sorgløse beskrivelse af krigens traumer.

Det er nok en unfair sammenligning, for det er to vidt forskellige genrer, men jeg er nok bare mest til feel-good, når det handler om mere uskyldige emner som karriereskift, venskab og kærestesorg.

Jeg vil nu stadig anbefale bogen her til dig, der har lyst til en sød, lille historie, som du ikke behøver at tænke alt for meget over.

Jeg skal da helt sikkert også læse den sidste bog i serien, nemlig Jul på den lille skotske ø. Den vil jeg glæde mig til at hive frem fra læselisten, når vi nærmer os december. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.