Boganmeldelser

Den stjålne vej af Anne-Cathrine Riebnitzsky

18. maj 2021

Den stjålne vej af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Jeg har aldrig før læst noget af Anne-Cathrine Riebnitzsky, men jeg faldt over den her på tilbud og tænkte, at den lød interessant. Den udkom tilbage i 2012, men er stadig højaktuel her i 2021. Historien foregår nemlig i det krigshærgede Afghanistan, hvor danske tropper netop nu er ved at pakke sammen efter næsten 20 års kamp mod Taliban.

Den stjålne vej starter med en hjerteskærende fortælling om en voldtægt på et politicheckpoint i Gereshk. Gadedrengen Javeed er havnet i kløerne på en ondsindet politimand, men søger snart tilflugt i en have, hvor han stille betragter husets kvinder fra sit skjul.

I huset bor den progressive lærerinde Malika sammen med sin mand Rahim og hans nye kone på kun 13 år. Malika er en viljestærk og modig kvinde, og da hun møder Javeed, beslutter hun sig for at hjælpe ham. Hun tager kampen op mod byens korrupte politi og forsøger at give den forskræmte gadedreng en retfærdig behandling.

Samtidig møder vi ingeniøren Khan, der er i gang med at asfaltere en vigtig vejstrækning mellem byerne Gereshk og Kandahar. Det er ikke en helt ufarlig opgave, for Taliban bryder sig ikke om projektet og har derfor saboteret arbejdet to gange allerede.

Da Khan pludselig tages til fange, bliver hans værste mareridt til virkelighed. Taliban viser sjældent nåde, og Khan frygter for sit liv.

Brutal, spændende og vigtig

Bogen her er brutal. Den starter med en scene så frygtelig, at jeg allerede der overvejede at droppe resten af bogen, men jeg fortsatte, og det er jeg virkelig glad for.

Den stjålne vej er nemlig super velskrevet og spændende. Den har et interessant persongalleri og et højt tempo, og så fortæller den en vigtig historie om at kæmpe med livet som indsats for noget, der er større end os selv. En historie, der ovenikøbet er baseret på virkelige hændelser.

Den satte virkelig gang i mine tanker, og det er efter min mening noget af det ypperste, en bog kan præstere.

Jeg får helt lyst til at læse nogle af de andre bøger af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Har du mon noget, som du særligt kan anbefale? 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.