Forfatterliv

Derfor blev jeg selvudgiver

19. marts 2021

Derfor blev jeg selvudgiver

En aften tilbage i oktober 2018 lå jeg og kiggede ud i mørket. Søvnen kom ikke. Jeg tænkte på mit arbejdsliv og mine drømme, og pludselig stod jeg op og begyndte at surfe på computeren.

På det tidspunkt havde jeg en halvfærdig roman i skuffen, som jeg havde skrevet lidt på i ny og næ. Det var ikke tænkt som noget, der skulle udgives, men mere som et hyggeprojekt, der blev til, fordi jeg havde så mange ord, der bare måtte ud.

Den aften, hvor jeg ikke kunne sove, begyndte jeg at overveje, om min bog skulle blive til noget mere. Ikke fordi jeg drømte om at blive en kendt bestsellerforfatter, men fordi jeg kunne mærke, at jeg blev vildt glad af at skrive. Og jeg havde flere historier på lager end den ene, jeg var i gang med.

Jeg drømte om at skabe noget fra bunden. Om at starte mit helt eget projekt og køre det i mål fra start til slut. Og pludselig sad jeg der med min computer i mørket og googlede ord som selvudgiver, medudgiver, ISBN-nummer og forfatteravance. Jeg blev så opslugt, at jeg endte med at være vågen den halve nat.

Da jeg vågnede næste dag, kunne jeg mærke, at noget var forandret. Tankerne om bogskriveri og selvudgivelse ville ikke forsvinde, og de blev kun større som tiden gik. Jeg forsøgte at finde tid til mine forfatterdrømme, men med to små drenge og et krævende job var der ikke meget energi tilbage til bogen.

Til sidst sagde jeg op. 

Jeg sagde farvel til et virkelig fint job og gik all-in på en ny tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende. En tilværelse, hvor jeg selv kunne planlægge mine dage og sætte tid af til mine skriblerier.

Og det er simpelthen den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget – i hvert fald når det kommer til mit arbejdsliv. Nu kan jeg skrive alt det, jeg vil.

Gør jeg så det? Nej, desværre. Set i bagklogskabens lys var det måske lige ambitiøst nok at starte to nye projekter op på samme tid. Jeg skulle både være marketingkonsulent og selvudgivende forfatter. Min bog skulle skrives færdig, jeg skulle udgive den, markedsføre den og samtidig skaffe kunder til min konsulentvirksomhed.

Det blev konsulentbiksen, der vandt i første omgang, og på den måde står der 1-0 til den lønnede del af mit arbejdsliv. Jeg fik udgivet min debutroman Manden der glemte sig selv, men jeg fik ikke gjort meget ud af markedsføringen, selvom det er det, jeg arbejder med til daglig.

Til gengæld har jeg lært en hel masse. Om mig selv, om at skrive godt (eller bedre i hvert fald) og om at selvudgive. Og fordelen ved en stille start er vel, at det kun kan gå fremad herfra. Jeg glæder mig i hvert fald til at skrive og udgive endnu en bog, og nu ved jeg, at jeg bliver nødt til aktivt at prioritere mit skriveri – også selvom jeg er selvstændig og i princippet kan bruge tid på hvad som helst.

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.