Boganmeldelser

Håbets rejsende af Isabel Allende

12. februar 2021

Håbets rejsende af Isabel AllendeJeg læste Åndernes hus for mange år siden og husker den som forførende dramatisk. Derfor har jeg længe gerne villet læse noget mere af Isabel Allende, men det er ikke rigtig blevet til noget. Lige indtil jeg faldt over Håbets rejsende, som jeg syntes så vældig spændende ud.

Historien her starter i det borgerkrigsramte Spanien, hvor Franco i 1939 sejrer på alle fronter. Den gravide enke Roser flygter sammen med sin svoger Victor fra de brutale fascister og ender i Frankrig, som dog ikke sætter pris på de mange politiske flygtninge, der vælter ind i landet.

Omstændighederne tvinger Roser og Victor til at gifte sig, og snart er de på vej tværs over Atlanterhavet med skibet Winnipeg, som sejler spanske flygtninge til Chile.

Her starter de forfra i et helt nyt land, hvor sproget er den eneste lighed med deres elskede Spanien.

Årene i Chile bliver ikke uden prøvelser, men som tiden går, vokser Roser og Victors venskab og kærlighed til hinanden. Da det endelig bliver muligt for dem at vende hjem efter Francos død i 1975, viser det sig at hjemkomsten er næsten lige så problematisk som afrejsen.

En fin fortælling

Håbets rejsende er en fin fortælling om kærlighed, politik, eksil og drømmen om at høre til. Den giver et interessant indblik i Den Spanske Borgerkrig, livet som flygtning og den politiske situation i Chile både under og efter Anden Verdenskrig.

Men fantastisk, det vil jeg nu ikke kalde den, og alene af den grund blev jeg faktisk lidt skuffet. Bogens cover vælter sig i store ord som ”Isabel Allende er et geni” og ”Isabel Allende har aldrig været bedre”, og der kan jeg altså ikke være med.

Måske husker jeg Åndernes hus bedre end den er, eller måske ramte jeg bare ikke lige dagsformen på bogen her.

Jeg synes, den er både velskrevet og interessant, men jeg savner mere poesi og mere dybde i persongalleriet. Jeg føler ikke 100 procent med Victor og Roser, når de er i knibe, og på den måde blev det lidt en overfladisk fortælling i mine øjne.

Selve skrivestilen minder mig om Ken Follett og hans historiske romaner. Jeg er vild med den måde, han inddrager verdens gang i sine skønlitterære værker, men en poesiens mester vil jeg ikke kalde ham.

Måske havde jeg bare urealistiske forventninger til bogen her. Den er fuldt på højde med en god Ken Follett roman, men jeg havde bare forventet noget andet. Noget mere.

Er du klar på at give den et skud, så kan den købes her>>

Jeg har i øvrigt romanen Paula af samme forfatter stående på min boghylde, ulæst og klar til nysgerrige øjne. Skulle jeg mon kaste mig over den? Eller kan du anbefale andre bøger af Isabel Allende? 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Gitte

23-02-2021 kl. 08:02

Jeg har læst en del Isabel Allende og kan generelt godt lide hendes stil. Desværre er de seneste af hendes bøger ikke lige faldet i min smag, særligt ikke den krimi hun skrev for nogle år tilbage. Min favorit er helt klart “Kærlighed og mørke” som jeg læste da jeg var teenager og genlæste for et par år siden.

Svar
K.B. Assenholm

23-02-2021 kl. 08:21

Det kan være, jeg skal prøve at læse den så. Lige nu er jeg i gang med Jordens salt af Jeanine Cummins, men det er altid godt med lidt inspiration til læselisten :-)

Svar
K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.