Børnebøger

Mosekonens dansedyst af Aura Isolde

7. oktober 2021

Mosekonens dansedyst af Aura IsoldeDer findes mange skønne klassikere inden for børnelitteratur, som jeg er kæmpe fan af. Bøger af Ole Lund Kirkegaard og Astrid Lindgren fx rammer mig altid lige i læsehjertet, men når det er sagt, synes jeg også det er vældig forfriskende at læse nye børnebøger, som kommer omkring nogle lidt mere moderne temaer.

Sådan en bog er Mosekonens dansedyst.

Det er en fin lille historie, der handler om elverdrengen Max. Han elsker at danse og drømmer om at blive udvalgt til Mosekonens dansetrup. Det kunne være mega sejt at slippe gennem nåleøjet, men der er lige ét problem: Mosekonen har altid kun udvalgt piger til truppen, og Max er en dreng.

Får han mon lov til at deltage i dysten? Og hvad siger alle de andre til en dreng, der gerne vil danse?

Moralen er selvfølgelig, at der skal være plads til alle uanset køn, drømme og evner. At vi skal se nysgerrigt – ikke fordømmende – på dem, der tager en anden vej end flertallet. Dem, der tør følge deres hjerte og ikke lader sig diktere af fællesskabets normer og stereotyper.

Det budskab kan jeg da kun støtte op om, så hermed en varm anbefaling til en lille, nem bog med et stort budskab. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.