Boganmeldelser

Skygger på græsset af Karen Blixen

4. oktober 2021

Skygger på græsset af Karen Blixen

Jeg fik en vidunderlig fornemmelse af velkendt poesi, da jeg tændte for bogen her på min telefon og lod Birgitte Hjort Sørensens rolige stemme strømme ud.

Jeg hørte Den afrikanske farm som lydbog for noget tid siden, og jeg var virkelig betaget af den. Den blev pløjet igennem på en weekend, hvor jeg gik i gang med at male køkkenet, og sjældent har jeg haft så behagelig en maleoplevelse (til trods for dum malertape og kanter, der ikke ville blive lige).

Jeg vil rigtig gerne læse mere Karen Blixen, og i denne omgang blev det altså til Skygger på græsset, som er en samling erindringer i stil med Den afrikanske farm.

De to bøger minder meget om hinanden; så meget at man kunne måske tro, det var kedeligt at læse Skygger i græsset, men det synes jeg på ingen måde det var.

Jeg elsker Karen Blixens sprog og fortællestil og suger hvert eneste ord til mig. Der er et eller andet, som bare er helt magisk over hendes skriverier.

Derudover er jeg virkelig opslugt af selve bogens temaer. Jeg blev især fanget af hendes tanker om kolonisering, som jeg synes er endnu mere interessante, nu hvor jeg har læst Nelson Mandelas Den lange vej til frihed.

Storslåede skriblerier

Skygger på græsset udkom oprindeligt i 1960, næsten 30 år efter Karen Blixen måtte forlade sit elskede Afrika og over 20 år efter udgivelsen af Den afrikanske farm.

I bogen her er der således også blevet plads til et kapitel om tiden i Danmark, efter det afrikanske eventyr. Her dvæler Karen Blixen ved minderne om farmen, og det fremgår tydeligt, at hun nærede store håb om at fastholde forbindelsen til sine afrikanske bekendtskaber.

Om Anden Verdenskrig skriver hun blandt andet, at hun var bange for at kede sig ihjel og derfor gik i gang med at skrive endnu en bog. Meget andet om krigen står der ikke, men den smule der var, fandt jeg vældig interessant.

Jeg var i det hele taget vældig betaget af bogen her og kan derfor varmt anbefale den. Den er kortere end Den afrikanske farm, men mindst lige så god.

Jeg overvejer faktisk at købe et fysisk eksemplar af dem begge, selvom jeg nu kender indholdet. Gyldendal har formået at lave en utrolig fin serie, som ville passe særdeles godt i min stue, og jeg kunne godt tænke mig at hive bøgerne ned fra hylden ind i mellem og læse et kapitel eller to.

Har du mon læst nogle af Karen Blixens skønlitterære værker? Jeg vil vildt gerne læse mere, men jeg er bange for, at det bliver for tungt til min smag...

Jeg læser sjældent noveller, men måske jeg skulle forsøge mig med samlingen Vintereventyr?  

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.