Børnebøger

Snip Snap Snork af Emilie Bruhn, Thomas Skov og Martin Sommer

25. august 2021

Snip Snap Snork af Emilie Bruhn, Thomas Skov og Martin Sommer

Jeg havde pakket alt for få bøger til ungerne i sommers, og midt i ferien smuttede jeg derfor ind i den nærmeste boghandel for at finde lidt nyt, som jeg kunne overraske dem med.

Det blev til denne sag, som jeg havde luret på et stykke tid, og den var heldigvis et hit hos både børn og voksne.

Snip Snap Snork består af 10 separate historier, som alle handler om beboerne på Sovgodtersgade. Der er Alvin, som ikke vil sove, Svante, der er forkølet, Thea, der skal til Australien og mange andre søde karakterer.

Favoritten herhjemme var klart Jungle-Torben, og det forstår jeg egentlig godt, for Torbens hus er det mærkeligste på hele gaden. Det er fyldt med røverhistorier og dyr – både udstoppede og levende – og her er der elefantøl og kogt hø på menuen. Drengene slugte det hele råt og var klar på at høre netop denne historie igen og igen.

Flotte illustrationer og fine temaer

Peter Bay Alexandersen har lavet nogle virkelig fine illustrationer til historierne. Mine drenge var især betagede af de mange forskellige døre, som man ser i starten af hver historie, og de ville hele tiden læse mere, fordi de var nysgerrige på, hvad der gemte sig bag den næste dør.

En slags cliffhanger i børnehøjde – det er da smart!

Bogen kommer omkring mange fine temaer som fx det at være enebarn, men det er mest bare simple og søde hverdagshistorier, hvilket også er helt fint. I min optik behøver alle bøger behøver ikke at have den helt store morale; let underholdning kan også noget.

Der hører også en masse sange til, som du kan finde på Spotify osv. De er meget søvndyssende og rolige, så leder du efter ny musik til at dæmpe gemytterne før sengetid, er de et godt bud. Herhjemme hører vi dog primært musik i løbet af dagen, og der bliver sangene her måske lige kedelige nok.

Der står i øvrigt 4+ på bagsiden af bogen, hvilket jeg synes er en passende målgruppe. Mine drenge er 4 og 6, og de var begge vældig opslugte af historierne. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.