Børnebøger

Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilder

8. september 2021

Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilder

Nøj, hvor har jeg glædet mig til at genlæse bogen her. Det var en af mine absolutte favoritter som barn, og jeg har læst den og de øvrige bøger i serien et utal af gange.

Som altid når jeg finder barndomsguldet frem, var jeg lidt nervøs for om drengene ville kunne lide den, for mit boghjerte kan næsten ikke bære, hvis de synes alle de gamle klassikere er noget hø.

Heldigvis blev de også fanget af historien her, selvom tempoet er noget nær skildpaddefart. Der sker overraskende lidt, men til gengæld er bogen fuld af små, hyggelige hverdagshistorier fra en anden tid, og det var nok til at fastholde interessen.

Det lille hus i den store skov er første bind i serien om den verdenskendte nybyggerfamilie og deres oplevelser i 1800-tallets Amerika. Her møder vi den lille pige Laura, hendes søstre og forældre, og hører om forskellige begivenheder som jagt i skoven, madlavning, leg og familiebesøg.  

Det er næsten mere en faktabog end en roman, for hold nu op, der er mange detaljerede beskrivelser af små ting som fx griseslagtning og fremstilling af ahornsirup. Det var lidt overraskende faktisk, for jeg husker den på ingen måde som langtrukken eller kedelig, tværtimod.

Værd at genlæse

Jeg synes stadig, bogen her er super hyggelig og værd at genlæse. Ungerne blev som sagt også fangede og ville gerne høre mere, men jeg må indrømme, at de ikke var helt lige så begejstrede, som når vi læser andre bøger med højere tempo.

Derfor vil jeg heller ikke anbefale Det lille hus i den store skov til dig, der leder efter gode bøger, som kan få dit barn i gang med at læse. Den fungerer rigtig fint som højtlæsning ellers læs-selv til den ivrige læser, men er dit barn ikke så glad for at læse, så ville jeg nok vælge en bog med lidt mere fut i.

Hos os er historier om gamle dage som regel et hit hos både store og små, og vi fik mange gode snakke om blandt andet legetøj, pligter, moderne bekvemligheder og kotelettens vej fra gris til køledisk.

Jeg tror, jeg skal have fat i den næste bog også. Jeg husker især de tre første fra min barndom, så ungerne slipper altså ikke helt endnu.

Husker du også bogen her fra din barndom? Og har du mon læst den for dine egne børn eller børnebørn? 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.