Forfatterliv

Hemmelighedskræmmeren

23. november 2021

Hemmelighedskræmmeren

Det er over et halvt år siden, jeg begyndte at skrive på min nye bog, men jeg har stadig ikke fortalt nogen, hvad den handler om. Hverken her på domænet, på Instagram eller privat.

Det er ikke for at opbygge spænding eller tease, det er simpelthen bare fordi jeg har vildt svært ved at dele ud af min historie, før den er færdig.

Jeg oplevede det samme, da jeg skrev min debutroman Manden der glemte sig selv. Der fortalte jeg heller ikke nogen om bogens handling, før den var færdigskrevet og klar til gennemlæsning.

Jeg ved ikke om andre forfattere har det på samme måde eller om det bare er mig. Jeg oplever mange, der deler meget åbenhjertigt ud af deres idéer og fortæller om karaktererne og alt muligt andet, mens de skriver.

Det er ret fascinerende synes jeg, for den ligefremhed kan jeg slet ikke være med på. Jeg synes, det er super interessant at følge med hos andre forfattere, der deler ud undervejs, men for mig føles det meget skrøbeligt at fortælle om handling og karakterer. Den eneste lillebitte afsløring, jeg er kommet med i løbet af det sidste halve år, er, at min fortælling foregår ved Vesterhavet, og bare det fandt jeg grænseoverskridende.

Jeg har brug for at være i min egen lille boble og lade historien udvikle sit frit uden at tænke på, hvad andre mon synes eller ikke synes. Jeg synes også, det er svært at fortælle om historien på en måde, der ikke lyder plat eller fortærsket.

”Den handler om to, der bliver forelskede, mens de går i gymnasiet.”

Eller…

”Den handler om en ung kvinde, der en dag finder et brev fra sin oldefar.”

Jeg synes nemt det kommer til at lyde som en kliche, hvis jeg skal fortælle om de overordnede træk, før historien er færdig, og derfor venter jeg altså lidt endnu med at fortælle mere.

Når det er sagt, så glæder jeg mig helt vanvittigt til at afsløre flere detaljer. Jeg er så glad for historien og mine karakterers udvikling, og jeg håber, at I andre også kommer til at synes godt om det hele. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.