Boganmeldelser

Perlesøsteren af Lucinda Riley

10. januar 2021

Perlesøsteren af Lucinda RileySom jeg skrev i slutningen af min anmeldelse af Skyggesøsteren, så var jeg lidt spændt på bogen her med CeCe som hovedperson. Jeg brød mig nemlig ikke synderligt meget om den fjerde søster efter at have læst bind tre, hvor vi følger Star og ser, hvordan hun påvirkes af pseudotvillingen CeCe.

Mine bange anelser blev dog gjort til skamme, og jeg var endnu en gang fuldstændig fanget af Lucinda Rileys fantastiske univers.

Har du ikke læst nogen af bøgerne endnu, så snart med at læse min anmeldelse af seriens første bog De syv søstre. Her får du også lidt baggrundsviden, som jeg har undladt her.

Nå, men tilbage til Perlesøsteren. Her følger vi som sagt den fjerde søster CeCe, som hidtil har levet i symbiose med den tilbagetrukne Star. En noget uligevægtig symbiose kan man sige, eftersom CeCe har domineret forholdet med sin frembrusende personlighed. Men da Star så småt begynder at trække sig fra deres meget nære forhold, får CeCe også trang til at udforske livet på egen hånd, og hun beslutter sig for at gå i krig med den ledetråd, som hendes afdøde adoptivfar har efterladt hende.

CeCes ledetråd fører hende til Australien, hvor hun blandt andet finder ud af, at hendes interesse for kunst måske ikke er helt tilfældig. Samtidig får man som læser større forståelse CeCe og de valg, hun har truffet hidtil i livet. Hun folder sig ud som et menneske på godt og ondt, og man får et helt nyt perspektiv på hendes forhold til Star.

Trekantsdrama

For at høre historien om CeCes ophav springer vi endnu en gang tilbage i tiden – cirka hundrede år. Denne gang følger vi den skotske præstedatter Kitty, der rejser til Australien som selskabsdame for den velhavende Mrs. McCrombie.

Det australske samfund er præget af fordomme over for landets oprindelige befolkning, og som nyankommen forventes man at følge trop. Den unge Kitty viser sig dog at have et noget andet (og langt mere menneskeligt) syn på aboriginerne, og det kommer urbefolkningen til gode, da hun ender med at bosætte sig i landet.

Kitty møder familien Mercer, som blandt andet består af tvillingerne Andrew og Drummond, der ser ens ud, men gemmer på hver sin personlighed. Kærlighed opstår, og dramatiske forviklinger følger. Kittys skæbne vikles ind i familien Mercers og deres perlevirksomhed, og på sidelinjen følger vi aboriginernes hårde kamp mod systemet.

Når gentagelsen er god, er alting godt

Historien om umulig kærlighed gentager sig selv en smule fra den første bog i serien, synes jeg, men ikke desto mindre er Kittys historie både velskrevet, spændende og utrolig rørende. Har du børn, er jeg sikker på, at du vil blive særligt grebet af en scene med et meget sårbart spædbarn. Den slags går i hvert fald lige i hjertet på mig, og endnu mere efter jeg blev mor.

Perlesøsteren er en af de bøger, hvor jeg bare hele tiden ville vide mere, og så ved man, at det er en god bog. Der er masser af kærlighed, et spændende plot og et skønt historisk tilbageblik på en interessant del af Australiens historie. En særdeles anbefalelsesværdig bog!

Har du ikke læst Perlesøsteren endnu, så kan du blandt andet få fingre i den her >>

Vil du høre, hvad jeg synes om den næste bog i serien, så følg med her, hvor jeg anmelder Månesøsteren.

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.