Tankeskrald

De 10 bedste bøger, jeg nogensinde har læst

8. oktober 2021

De 10 bedste bøger, jeg nogensinde har læst

Som vaskeægte læsehest er det noget nær umuligt at udvælge de 10 bedste bøger, jeg nogensinde har læst, men jeg syntes, det var en sjov udfordring, og derfor gav jeg det et skud.

Jeg satte mig foran computeren, lukkede øjnene og tænkte på alle de bøger, jeg husker som noget særligt. Alle dem, der har efterladt et stort indtryk, enten på grund af deres fantastiske sprog, hæsblæsende tempo, rørende historie eller andet.

Da jeg åbnede øjnene igen, kunne jeg næsten ikke komme til tasterne hurtigt nok. Det væltede ud med skønne bøger, og derfor var min indledende liste noget større end de 10, som altså var målet.

Jeg valgte alle børnebøgerne fra, da jeg syntes de var med på et lidt andet grundlag end voksenbøgerne. Derfor er Harry Potter fx ikke med på min liste, selvom det er en af de bøger, jeg har læst allerflest gange.

Til gengæld indeholder listen mange forskellige genrer indenfor voksenlitteratur - alt fra klassiker til krimi og feel-good. Én af bøgerne fik mig til at stortude, en anden gav mig smil på læben, og en tredje har jeg læst så mange gange, at jeg er holdt op med at tælle.

Alt i alt 10 fantastiske bøger, som jeg varmt kan anbefale dig at læse.Min definition af de bedste bøger

For mig handler god litteratur om læseglæde. Jeg har virkelig nydt alle bøgerne på min liste, og derfor er jeg stolt af at betegne dem som de bedste bøger, jeg nogensinde har læst.

Det er langt fra alle, der ligner noget fra en klassisk liste over X antal bøger du skal læse, før du dør. Den slags lister har det med at opremse alt fra Kongens fald til Krig og fred, men er sjældent i nærheden af at nævne de mere letlæste værker.

Det synes jeg er en skam, og det var også noget af det, som fik mig til at lave listen her. I min verden er der ikke nogen bøger, som er finere eller bedre end andre. For mig handler god litteratur som sagt om læseglæde, og der findes masser af mennesker, som ikke er specielt glade for at læse klassisk litteratur, inklusiv mig selv.

Jeg har dog fundet plads til to klassikere på listen, som begge har imponeret mig dybt. Den ene er Den store Gatsby af F. Scott Fitzgerald, som oprindeligt blev udgivet tilbage i 1925. Den anden er en skøn sag fra 1939, skrevet af en af de største danske forfattere gennem tiden.Jeg er i øvrigt vildt nysgerrig efter at høre, om jeg har ramt nogle af dine yndlingsbøger på min liste. Byd endelig ind med dine egne favoritter i kommentarfeltet. 

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.