Boganmeldelser

Hjem til jul af Joanna Bolouri

6. december 2021

Hjem til jul af Joanna Bolouri

Jeg har ikke læst specielt mange julebøger, hvilket faktisk er lidt mærkeligt, når jeg nu både elsker bøger og jul. Men i år faldt jeg altså over denne lille sag, som lokkede mig med sin fine og særdeles julede forside.

Hjem til jul er en sød og humoristisk fortælling om skolelæreren Emily, der som 38-årig singlepige må finde sig i utallige stikpiller om dalende fertilitet og potentiel ensomhed på livstid.

Hovedpersonen selv er nu ganske glad for sit liv. Hun har et godt job, nogle skønne venner og en dejlig lejlighed. Og så har hun jo faktisk også mødt en mand, som formentlig frier til hende inden længe og dermed gør alle familiens gammeljomfru-kommentarer til skamme.

Emilys drømmemand viser sig desværre at være noget af en sjuft, men det er ikke hendes eneste problem. For hvordan skal hun klare en hel jul i familiens skød uden den kæreste, hun havde lovet at præsentere?

I bedste komediestil finder Emily selvfølgelig en falsk erstatningskæreste, der skal fejre jul sammen med hende og hele hendes pukkelryggede familie i den store skotske ejendom, hvor barndomsminderne lurer og kække kommentarer står i kø. 

Hvordan den juleferie kommer til at gå, må du selv læse dig frem til, men jeg kan afsløre, at der opstår masser af drama og skønne forviklinger.

Perfekt til dig, der elsker Love Actually og The Holiday

Jeg plejer ikke at være så vild med chicklit, hvilket jo nok må siges at være genren her. Jeg kan godt lide letlæselige og blidt underholdende historier, men nogle gange bliver chicklit-genren for overfladisk til min smag. Sophie Kinsella fx er ikke lige mig.

Men Hjem til jul er en virkelig fin og velfortalt historie. Faktisk er den så god, at jeg vil tillade mig at sammenligne den med mine to yndlings romcom-julefilm – nemlig Love Actually og The Holiday (hvoraf Love Actually selvfølgelig er den bedste hehe).

Hjem til jul har masser af skøn humor, den er cheesy på den gode måde, og så har den tilpas meget julestemning til rent faktisk at gå under betegnelsen julebog.

Jeg er også vild med karaktererne. Emily er ikke så ynkelig som mange andre fiktive singlekvinder. Hun vil gerne have en kæreste ja, men der er også mange andre ting, hun sætter pris på. Hun er en lidt mere moden singlekvinde, hvilket klæder genren.

Sproget er godt, og historien velfortalt. Jeg blev grebet med det samme, hvilket er jo altid et godt tegn, men endnu vigtigere, så var jeg grebet fra start til slut.

Bogen her bare er super hyggelig! Jeg hørte den som lydbog og tog mig selv i at tænde for den på de mærkeligste tidspunkter for lige at få en snas romantisk julestemning i øret.

Jeg kan altså virkelig anbefale dig at sætte denne på ønskelisten til jul. Jeg har selv læst den her i december, men jeg tænker, at den også vil egne sig fortrinligt til selve juleferien. Den er tilpas kort til, at den hurtige læser snildt kan nå at pløje den igennem før nytår :-)

Har du en ven eller to, som bare må læse det her?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

K.B. Assenholm

K.B. Assenholm

Selvudgivende forfattertype med stor kærlighed for ord og chokolade. På bloggen her finder du skriverier om alt fra boganmeldelser, egne udgivelser, egne brølere og egne succeser.

K.B. Assenholm

danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Det er altså super hyggeligt - det lover jeg. Du får både tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ, hvis det går vildt for sig.

K.B. Assenholm

bogen der deler vandene

Min debutroman har fået masser af flotte stjerner og gode anmeldelser. Wauv altså, det gør mig simpelthen så glad! Der var også en enkelt eller to, som ikke var fan. Måske er det bare en af de bøger, der deler vandene?

følg med

Jeg poster lidt på Facebook og Instagram ind i mellem. Måske skriver jeg noget sjovt. Og måske er det virkelig kedeligt. Kig forbi og vurder selv...

K.B. Assenholm

den store hvad-vil-du-helst quiz

Jeg elsker at quizze, og derfor har jeg lavet en skør version af den klassiske hvad-vil-du-helst quiz. Vil du fx helst spise lort eller hotdogs? Måske bliver du overrasket over dit svar, når du ser valgmulighederne :-)

Danmarks hyggeligste nyhedsbrev

Her får du tips til gode bøger, historier fra skriveprocessen og måske en gif i ny og næ. Jeg skriver cirka en gang om ugen. Du kan selvfølgelig nemt afmelde dig, hvis det ikke var så hyggeligt som forventet.